Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tavara

- eli käytännössä kaikki ydinasiat -

Olet päässyt niinkin pitkälle, että löysit tiesi ydinasioiden, eli ulkoasujen ja koodien pariin. Hienoa! Seuraavaksi voitkin lukaista romaanin mittaisen mahdollisimman tiiviiksi latomani listan sääntöjä, joita sitoudut noudattamaan, mikäli nappaat matkaasi jotakin kopioitavaa. Älä kuitenkaan huolestu: säännöt ovat inhimilliset ja niitä pitäisi olla helppoa noudattaa. Ja säännöthän  ovat täällä lähinnä suojaamassa töitäni, joiden eteen olen kuitenkin nähnyt tuntien edestä vaivaa.

- säännöt -

1. Merkitse kaikki copyrightit. Tärkein sääntö, jonka noudattamisesta olen erityisen tarkka. Merkitse joka ikinen ilmoitettu copyright näkyvästi esille sivuillesi ennen kuin alat asentamaan ulkoasua. Näin varmistat, että vaikket ehtisikään asentamaan ulkoasua loppuun, saavat silti jo näkyvien materiaalien oikeuksien haltijat heille kuuluvat oikeutensa. Mikäli et merkitse tekijänoikeuksia selkeästi, merkitset ne virheellisesti tai jätät ne kokonaan merkkaamatta, rikot tekijänoikeuslakia ja täten syyllistyt rikokseen. En halua pelotella, mutta kyseessä ei siis ole mikään tyhjästä pieraistu typerä sääntö, vaan ihan asiallinen pykälä. Ethän sinäkään haluaisi raataa tunti tolkulla jonkin asian eteen vain sen tähden, että joku voisi kopioida sen ja väittää tekelettä omakseen, varastaen sinulta kaiken kunnian? Niinpä. Siksipä tämän säännön noudattamisen tulisi olla itsestäänselvyys. 

2. Kopioi koko ulkoasu. Älä ota ulkoasusta esimerkiksi vain ylägrafiikkaa tai osia koodista. Ulkoasut on luotu kokonaisuuksiksi ja ne tulee myös kopioida kokonaisina. Mikäli pidät vain koodista, saat sen kopioida yksinään, mutta vain kokonaisena. Et siis voi esimerkiksi ottaa vain navigaation koodia ja loppua koodia jostain toisesta ulkasta/toiselta sivulta. Näin tekijänoikeudet on myös helpompi merkitä. Merkitse vain koodia kopioidessasi tekijänoikeuksiin vain minut (Pahvipeura + linkki Obliviateen).

3. Älä muokkaa ulkoasua. On ihan okei liittää sivujesi nimi ylägrafiikkaan, mutta koodin muokkaaminen tai tekstuurien räpeltäminen on kiellettyä. Mikäli mielessäsi on kuitenkin joku pieni muutos, jonka välttämättä haluat tehdä, ilmaisethan asiasta vieraskirjassa ennen kuin teet mitään. Todennäköisesti keksimme jotain. Koodien muokkaamista en salli missään muodossa, enkä tee poikkeuksia.

4. Älä väitä mitään materiaalia omaksesi. Käytännössä tämä sääntö liikkuu käsi kädessä ensimmäisen pykälän kanssa ja saattaa tuntua joillekin itsestään selvältä, mutta mielestäni ihan erikseen mainittava asia. Huomaathan, että tekijänoikeuksien merkitsemättä jättäminen on käytännössä sama asia kuin materiaalin omaksi väittäminen.

5. Ilmoita kopioinnistasi kopiointikirjaan heti, kun olet asentanut ulkoasun. Käyn jokaisen sivun läpi ja varmistan, että ulkoasu on asennettu oikein ja se toimii. Lisäksi katson, että tekijänoikeudet on merkattu oikein.

Klikkaamalla "Seuraava" sitoudut noudattamaan yllä olevia sääntöjä.

Seuraava =>

©2019 ∴ ΩBLI∇IΔTΞ ∴ - suntuubi.com